Felhasználási Feltételek

Általános feltételek

A jelen Felhasználási Feltételek (a továbbiakban: Feltételek) a MoneyMate Kft. által biztosított alkalmazásokhoz, weboldalakhoz, tartalomhoz, termékekhez és szolgáltatásokhoz (a továbbiakban: Szolgáltatások) való hozzáférést, illetve azok Ön, mint magánszemély általi használatát szabályozzák. Kérjük, figyelmesen olvassa el a jelen Feltételeket, mielőtt hozzáférne Szolgáltatásainkhoz, vagy igénybe venné azokat. A Szolgáltatásokhoz való hozzáférés vagy azok igénybevétele a jelen Feltételek Ön általi kötelező érvényű elfogadását jelenti, amely által Ön és a MoneyMate Kft. Között szerződéses kapcsolat jön létre. A Szolgáltatásokhoz való hozzáférés vagy azok igénybevétele az Ön szülői felügyelete alatt álló gyermek által a jelen Feltételek Ön általi kötelező érvényű elfogadását jelenti, amely által Ön és a MoneyMate Kft. Között szerződéses kapcsolat jön létre. Ha nem fogadja el a jelen Feltételeket, akkor Ön vagy az Ön szülői felügyelete alatt álló gyermek nem férhet hozzá a jelen Feltételekben meghatározott Szolgáltatásokhoz és nem használhatja azokat.

Szolgáltatásainkat annak érdekében nyújtjuk, hogy segítséget adjunk a szülőknek gyermekeik alapvető pénzügyi jártasságának fejlesztésére. Szolgáltatásaink segítségével a gyermekeknek lehetőségük van megismerni a pénz fogalmát és megalapozni alapvető pénzügyi ismereteiket.

Az alkalmazás letöltésével vagy használatával a jelen Feltételek automatikusan érvényesek Önre, ezért az alkalmazás használata előtt mindenképpen figyelmesen olvassa el azokat. Ön az alkalmazást vagy annak bármely részét, illetve védjegyeinket semmilyen módon nem másolhatja és nem módosíthatja. Ön nem próbálhatja meg az alkalmazás forráskódját kigyűjteni, vagy az alkalmazást más nyelvekre lefordítani, és arról származékos verziókat nem készíthet. Maga az alkalmazás, valamint az összes ahhoz kapcsolódó védjegy, szerzői jog, adatbázis-jog és egyéb szellemi tulajdonjog továbbra is a MoneyMate Kft. tulajdonát képezi.

Fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy Szolgáltatásainkat (vagy azok bármely sajátosságát) bármikor megváltoztassuk vagy visszavonjuk, vagy Feltételeinket módosítsuk. Az új Feltételek minden változásáról a Feltételeknek ezen az oldalon történő közzétételével értesíteni fogjuk Önt. Az ilyen módosításokért vagy visszavonásért nem vállalunk felelősséget. Ha az ilyen módosításokat követően Ön továbbra is igénybe veszi Szolgáltatásainkat (vagy azok bármely elemét), akkor a módosításokat Ön által elfogadott módosításoknak kell tekinteni. A Szolgáltatásokat érintő bizonyos módosítások miatt szükség lehet az általunk biztosított frissítések Ön általi elfogadására. Az alkalmazás szabályos működésének biztosítása érdekében Önnek frissítenie kell az alkalmazást a frissítések letöltésével és telepítésével. 

Előfordulhat, hogy le akarjuk állítani az alkalmazás, mint Szolgáltatás nyújtását, és bármikor megszüntethetjük annak használatát. Eltérő rendelkezés hiányában, az alkalmazás megszüntetése esetén (a) a jelen Feltételek keretében Önnek biztosított jogok és licencek megszűnnek; (b) Önnek abba kell hagynia az alkalmazás használatát, és (ha szükséges) törölnie kell azt az eszközéről.

A mi szerepünk

A MoneyMate Kft. Magyarországon bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, amelynek cégjegyzékszáma: 01-09-380397, székhelye: H-1173 Budapest, Búbosbanka utca 6. B. ép. Elkötelezettek vagyunk annak biztosítása iránt, hogy az alkalmazás szórakoztató és egyben hasznos legyen az Ön számára, ezért arra kérjük Önt, hogy Szolgáltatásainkat a jelen Feltételek szerint használja.

Ha bármilyen kérdése vagy javaslata lenne Felhasználási Feltételeinkkel kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal az terms@moneymateapp.com címen.

A Szolgáltatások igénybevétele

A MoneyMate alkalmazás tárolja és feldolgozza az Ön által részünkre megadott személyes adatokat Szolgáltatásunk nyújtása érdekében. Az Ön felelőssége, hogy biztonságban tartsa telefonját és védje az alkalmazáshoz való hozzáférést. Ezért azt javasoljuk, hogy ne törje fel telefonját és ne módosítsa telefonja gyökérkönyvtárát, ami a szoftver hivatalos operációs rendszere által előírt szoftver korlátozások és limitálások eltávolításának folyamatát jelenti. Ez sebezhetővé teheti telefonját káros szoftverekkel/vírusokkal/rosszindulatú programokkal szemben, veszélyeztetheti a telefon biztonsági funkcióit, és előfordulhat, hogy emiatt az alkalmazásunk nem fog megfelelően működni vagy egyáltalán nem fog működni.

A Szolgáltatások használatához alkalmazásunkhoz tagsági fiók szükséges, amelyet az alkalmazás letöltését követően kell létrehozni. A Szolgáltatásokhoz tartozó tagsági fiók megnyitásával Ön garantálja, hogy: (i) Ön megfelelő jogi képességgel bír kötelező érvényű szerződések megkötésére (ii) minden olyan személyes adat, amelyet Önnek meg kell adnia, amikor a Szolgáltatásokon keresztül tagsági fiókot igényel valós, pontos, időszerű és minden szempontból teljes. A tagsági fiókba történő regisztrációkor Önnek meg kell adnia az e-mail címét és a jelszavát a felhasználónevével együtt. Ezeket az adatokat, valamint az Ön által időről időre átadott egyéb személyes adatokat az Adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően használjuk és tároljuk.

Szülőként Ön fiókot hozhat létre gyermeke számára a saját fiókján belül. Ehhez létre kell hoznia egy „avatárt” és egy felhasználónevet a gyermeke fiókjához. A gyermeke fiókjának létrehozása után a rendszer egy QR-kódot generál az Ön fiókjában. Ennek a QR-kódnak a használatával az Ön gyermeke saját eszközével megnyithatja saját fiókját, és használhatja az alkalmazást anélkül, hogy saját külön fiókot kellene regisztrálnia.    

Az alkalmazás letöltését követően Önnek lehetősége van választania az általunk kínált előfizetési lehetőségek közül, vagy úgy is dönthet, hogy előfizetés nélkül ingyenesen használja az alkalmazást. Ha az ingyenes lehetőséget választja, akkor bizonyos korlátozások mellett tudja Szolgáltatásainkat használni.

Ha korlátozás mentesen kívánja Szolgáltatásainkat használni akkor válassza valamelyik előfizetési lehetőséget. Előfizetés indítása után Ön köteles a kiválasztott előfizetési opció szerint meghatározott díjat megfizetni. Az Ön által választott előfizetés a lejárati idő letelte után automatikusan megújul, de lehetősége van azt lemondania. 

A Szolgáltatásaink használatáért az Ön által választott szolgáltató (a Google, a Huawei vagy az Apple, vagy bármely leányvállalat) számít fel díjat az adott szolgáltató által alkalmazott általános szerződési feltételek alapján. Felhívjuk figyelmét arra, hogy ha előfizetését az Apple App Store, a Google Play Services vagy a Huawei AppGallery segítségével vásárolja meg, akkor az előfizetés megfelelő összegét az Apple/Google/Huawei-fiókjára terheljük a vásárlás megerősítésekor, az értékesítés véglegesnek minősül, és nekünk nem áll módunkban az adott összeget visszatéríteni. Az Ön vásárlására az Apple/Google/Huawei megfelelő fizetési irányelvei vonatkoznak, amelyek szintén nem biztosítanak esetleges visszatérítést. Díjaink az összes helyi adót tartalmazzák, hacsak másként nem jelezzük.

Az alkalmazás olyan harmadik felek szolgáltatásait használja, amelyek saját Általános Szerződési Feltételekkel rendelkeznek. Az alkalmazás által használt harmadik fél szolgáltatók Általános Szerződési Feltételeire mutató link

Éves előfizetésünk szempontjából egy év 365 naptári napot jelent. Minden előfizetési lehetőség automatikusan megújul, kivéve, ha az automatikus megújítást legalább 24 órával az aktuális időszak vége előtt kikapcsolják. Ön bármikor lemondhatja előfizetését a lejárat dátuma előtt 24 órával, ebben az esetben az előfizetése szerinti következő időtartamra nem számítunk fel díjat. Ne feledje, hogy alkalmazásunk törlése az eszközről nem szünteti meg az Ön előfizetését.   

Éves előfizetést előzetes egyszeri kifizetéssel kell rendezni, automatikus éves megújítás mellett. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy (i) a kezdeti éves előfizetési díjat a vásárláskor érvényes összegben, és (ii) a megújítási előfizetési díjat (díjakat) az adott megújításkor hatályos érvényes összegben – az alkalmazott fizetési mód szerint – jogosultak vagyunk felszámítani. Az előfizetés megújítása előtt Önnek le kell mondania előfizetését, hogy elkerülje a megújítási előfizetési díj kiszámlázását az Ön által megadott fizetési mód szerint. Visszatérítés nem igényelhető részleges előfizetési időszakra.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyekért nem vállalunk felelősséget. Az alkalmazás bizonyos funkcióihoz aktív internetkapcsolat szükséges. Ez a kapcsolat lehet Wi-Fi, vagy azt az Ön mobilhálózat-szolgáltatója biztosíthatja, de mi nem vállalunk felelősséget azért, ha az alkalmazás nem működik teljes mértékben, ha Önnek nincs hozzáférése a Wi-Fi kapcsolathoz, és ha az Ön adatforgalmi kerete kimerült.

Ha Ön az alkalmazást egy olyan területen használja, ahol nincsen Wi-Fi-hozzáférés, ne feledje, hogy a mobilhálózat-szolgáltatóval kötött megállapodás feltételei továbbra is érvényesek az Ön számára. Ennek eredményeként az Ön mobilszolgáltatója adatköltséget számíthat fel a kapcsolat azon időtartamára, ameddig Ön az alkalmazást használja, vagy egyéb harmadik fél által felszámított díjak is felmerülhetnek ilyen esetben. Az alkalmazás használata során Ön felelősséget vállal minden ilyen díjért, ideértve a roaming adatátviteli díjakat is, ha az alkalmazást otthoni területén (azaz régión vagy országon kívül) használja az adatbarangolás funkció kikapcsolása nélkül. Ha nem Ön fizeti annak az eszköznek a számláját, amelyen az alkalmazást használja, kérjük, vegye figyelembe, hogy mi azt feltételezzük, hogy Ön engedélyt kapott a számlafizetőtől az alkalmazás használatára.

Ugyanezen elvek alapján nem vállalhatunk felelősséget az alkalmazás Ön általi használatának módjáért, vagyis meg kell győződnie arról, hogy készüléke feltöltött állapotban maradjon. Ha az akkumulátor lemerül, és Ön nem tudja bekapcsolni a készüléket, hogy igénybe vegye a Szolgáltatásokat, ezért mi semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Az alkalmazás használatával kapcsolatos felelősségünket illetően, amikor Ön az alkalmazást használja, fontos szem előtt tartania, hogy bár törekszünk annak biztosítására, hogy az alkalmazás mindig frissüljön és megfelelő legyen, a Szolgáltatás nyújtása során harmadik felekre is támaszkodunk bizonyos információk rendelkezésre bocsátását illetően, amelyeket az Ön rendelkezésére bocsáthatunk. Nem vállalunk felelősséget olyan közvetlen vagy közvetett veszteségért, amelyet Ön az alkalmazás ezen működőképességére való teljes hagyatkozás eredményeként elszenved.

Elkötelezettek vagyunk annak biztosítása mellett, hogy Szolgáltatásaink továbbra is szórakoztatóak és biztonságosak maradjanak a felhasználók számára. A Szolgáltatások elérésével és használatával Ön garantálja, hogy a Szolgáltatásokat csak törvényes célokra használja. Nem vállalunk felelősséget semmi olyan veszteségért vagy kárért, amelyet Ön elszenvedhet vagy amely Önnél felmerülhet egy ilyen tevékenység közvetlen vagy közvetett eredményeként. Ön tudomásul veszi és elfogadja azt is, hogy Ön felelős az Ön által a Szolgáltatásokba feltöltött vagy beküldött tartalmakért.

A Szolgáltatásokkal kapcsolatban semmiféle kifejezett vagy hallgatólagos garanciát nem vállalunk, ideértve (korlátozás nélkül) a jogtisztaságra, kompatibilitásra, biztonságra, pontosságra vagy a teljesség feltételeire vonatkozó hallgatólagos garanciákat. A jelen Feltételekben kifejezetten rögzítettek kivételével nem vállalunk garanciát arra sem, hogy a Szolgáltatások megfelelnek az Ön igényeinek, vagy azok megszakítás nélkül, időszerű vagy hibamentes módon elérhetők, vagy hogy a hibákat kijavítják. Noha megtettük a megfelelő lépéseket annak biztosítására, hogy a Szolgáltatások vírusmentesek legyenek, ebben a tekintetben nem vállalunk garanciát, és Ön felel azért, hogy rendelkezzen megfelelő vírusellenőrző szoftverrel. Nem vállalunk felelősséget és a törvény által megengedett legteljesebb mértékben kizárunk bármilyen felelősséget a Szolgáltatások vagy az azokkal kapcsolatban vagy azokból eredően nyújtott bármely információ használatából, használatának hiányából vagy azokra való hagyatkozásból eredő vagy azokhoz kapcsolódó veszteségért vagy kárért.

Egyéb rendelkezések

Bármely harmadik féltől vagy szolgáltatástól származó bármilyen link alkalmazása a Szolgáltatásokhoz előzetes írásbeli hozzájárulásunk nélkül szigorúan tilos. 

A köztünk létrejött szerződés mindkét fél jogutódjaira és megbízottaira nézve is kötelező érvényű. Előzetes írásbeli beleegyezésünk nélkül Ön nem ruházhat át, nem engedményezhet, nem terhelhet másik félre és más módon nem idegeníthet el szerződést vagy az ilyen szerződésből eredő jogait vagy kötelezettségeit. Az adott szerződést, vagy az abból eredő bármely jogunkat vagy kötelezettségünket a szerződés időtartama alatt bármikor átruházhatjuk, engedményezhetjük, másik félre terhelhetjük, alvállalkozásba adhatjuk, vagy más módon elidegeníthetjük.

Nem vagyunk felelősek és nem vállalunk felelősséget vis maior esemény (bármely ésszerű ellenőrzésünkön kívül eső esemény) alapján fennálló kötelezettségeink teljesítésének elmulasztásáért vagy késedelméért.

Jelen Feltételekre és a Szolgáltatásokban időről időre felmerülő esetleges egyéb jogi értesítésekre, valamint a Szolgáltatásokból eredő minden egyéb kérdésre nézve a magyar jog az irányadó. A magyar bíróságok kizárólagos joghatósággal bírnak a Szolgáltatások igénybevétele során felmerülő vagy azzal összefüggő bármely követeléssel vagy kérdéssel, valamint a jelen Feltételek vagy a jelen Feltételek alapján Önnel kötött bármely szerződés szerint vagy azzal kapcsolatban felmerülő bármely követeléssel vagy kérdéssel kapcsolatban.

A jelen Feltételek 2022.05.02.-től lépnek hatályba.